Reparatie & Onderhoud - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Vul een zoekwoord in .... ENTER is niet nodig!

De beauty-webshop die je óók kan bezoeken.

Reparatie & Onderhoud

Eigen werkplaats

IMGRO Beauty  beschikt over een eigen reparatie werkplaats. Hier geven wij service aan pedicuremotoren, föhns, tondeuzes en allerlei salonapparatuur. Sinds 2003 werken wij uitsluitend nog met originele onderdelen voor merkproducten zoals föhns en tondeuses zoals deze in ons huidige assortiment zijn opgenomen. Uiteraard nemen wij de garantiebepalingen en leveringsvoorwaarden van de fabrikant in acht. Daarbij houden we er rekening mee dat IMGRO Beauty als groothandel uitsluitend levert aan bedrijven en zelfstandigen. Voor de meeste reparaties kunnen wij je als vanzelfsprekend van dienst zijn.

Gespecialiseerd in pedicuremotoren

IMGRO Beauty is gespecialiseerd in pedicure motoren van Orthofex, Podobreeze en Podomonium. Handstukken en kasten van Orthofex en Marathon-35 kunnen bij IMGRO worden aangeboden voor reparatie tot een leeftijd van  maximaal 15 jaar. 

Pedicure-apparaten ouder dan 3 jaar die voor het eerst bij ons worden aangeboden of die gedurende 24 maanden niet in onze werkplaats zijn geweest worden door ons eerst beoordeeld op haalbaarheid voor reparatie. Deze beoordeling wordt aan u doorberekend als onderzoekskosten. 

Een servicebeurt aan aan Orthofex/ Podomonium bevat het schouwen van alle externe en intern onderdelen. Het reinigen van het het loopwerk van het handstuk en het spoelen van de leidingen voor het geval dit nodig wordt bevonden door de reparateur. Tevens worden alle functies van het apparaat doorlopen en instellingen gecorrigeerd ten behoeven van een optimale werking van het apparaat. Een servicebeurt wordt altijd afgerond met een test waarbij het gebruik van handstuk, afzuig, spray en freesklem worden gesimuleerd. U krijgt daardoor uw apparaat weer terug als Plug& Play.

Alle voorkomende mechanische reparaties aan machines van Orthofex en Podomonium kunnen wij voor je uitvoeren. Uiteraard kun u voor de jaarlijkse servicebeurt bij ons terecht. Voor elektrotechnische reparaties raadplegen wij een gespecialiseerd bedrijf of de fabrikant. Om discussies te voorkomen zijn een aantal "spelregels" vastgelegd welke tot stand zijn gekomen op basis van jarenlange ervaring. De "spelregels" houden in hoofdlijnen in in dat: 

 • Voor de meeste garantiereparaties wordt de klant / het apparaat doorverwezen naar de hoofdimporteur of fabriek.
  Bij apparatuur binnen de garantietermijn wordt het apparaat, indien mogelijk, naar de producent of hoofdimporteur doorgestuurd.
 • Verzendkosten naar IMGRO Beauty en retour naar verzendadres zijn voor rekening van de klant.
 • Indien het apparaat door ons wordt doorgestuurd naar derden zijn ook deze kosten voor rekening van de klant.
 • Voor de meeste apparaten uit ons assortiment kunnen onderdelen worden besteld.
 • Lampjes, zekeringen, schakelaars en mechanische voetpedalen, draadbreuk, contactbreuk en schade door invloed van buitenaf vallen nooit onder garantie .
 • Vocht in handstukken valt nooit onder garantie.
 • Schade door ondeskundig gebruik valt nooit onder garantie.
 • Speciale aandacht dient te worden gegeven aan het gebruik van ondeugdelijke frezen in pedicurehandstukken. Controleer uw frezen regelmatig op asrichting , consistentie en slijtage. Kleine afwijkingen in deze factoren zullen leiden tot ernstige schade in uw pedicurehandstuk.
 • Ultrasoons worden in verband met de specifieke hoogfrequent generator(en) altijd verstuurd naar de (internationale) importeur.
 • Pedicure motoren van Orthofex en Podomonium worden grotendeels in eigen werkplaats voorzien van service en onderhoud.
 • Pedicuremotoren van Hadewe, Nouvag en merken anders dan die wij zelf actueel verkopen worden door ons sinds 2023 NIET meer ingenomen. 
 • Elke reparatie wordt voorzien van een bon, identiek aan de doorslag welke aan de klant wordt meegegeven. Is de reparatie gereed dan ontvangt de klant een email of telefoontje.
 • Reparaties die wachten op een akkoord op de digitale werkbon voor herstel houden wij maximaal 3 maanden op zicht. Indien na 4 maanden na prijsopgave geen reactie is ontvangen gaan wij ervan uit dat u de reparatie niet wil laten uitvoeren en wordt het apparaat door ons afgevoerd.
 • Bij vertraging in tijd bij de de afhandeling van uw reparatie zullen wij u zo goed mogelijk informeren. Dit geldt voor interne reparaties zowel als bij het doorsturen naar externe partijen die optreden als reparatieservice. U dient zelf te zorgen voor een reserve-apparaat zodat u uw activiteiten na inlevering van uw apparaat kunt continueren. . IMGRO kan als bedrijf niet aansprakelijk worden gesteld voor inkomstenderving bij u als klant bij zulks vertraging.
 • Bij afhalen van de reparatie levert de klant de doorslagbon in en wordt de werkbon omgezet in een factuur.
 • Reparaties zijn ALTIJD à contant of op betaling vooraf aan de retourzending per PostNL.
 • In het uitzonderlijke geval dat IMGRO u alsnog en leenmotor meegeeft spreken wij af dat uw reparatie na gereedmelding binnen 5 werkdagen afhaalt. Ook bij prijsopgave vanuit de werkplaats verwachten wij dat u binnen 5 werkdagen contact met ons opneemt. Vanaf 10 dagen na datum van de gereedmelding / prijsgave berekenen wij € 10,00 excl BTW huurkosten per dag. 

Wilt u kijken of het nog haalbaar is......?

Deze vraag krijgen wij eigenlijk net iets te vaak........ Maar we begrijpen 'm wel en we kunnen er ook iets goeds mee. Het is namelijk als gebruiker van een pedicuremotor ook haast onmogelijk zelf in te schatten wat de technisch haalbaarheid van je apparaat eigenlijk nog is. Het loopwerk, de micromotor, inwendige slijtage, de compressor of stofmotor en de printkaart zijn het vakgebied van onze reparateur. Om duidelijkheid te scheppen hebben we daarvoor een paar eenvoudige regels hiervoor opgezet.

Voor pedicuremotoren geldt het volgende:

 • Orthofex en Podomonium motoren kunnen wij beoordelen na (gedeeltelijke / volledige) demontage. Kosten € 35.00 excl. B.T.W. Je krijgt en prijsopgave en het apparaat wacht op je reactie. Houdt u er aub rekening mee dat het kan voorkomen dat het apparaat of handstuk na demontage niet meer in elkaar kan worden gezet. Dit hangt af van de staat van het apparaat. Uiteraard hebben we onderling goed overleg hierover.

Garantie op de reparatie?

Servicebeurten: Wij  voeren de meeste servicebeurten aan pedicuremotoren uit in eigen werkplaats. Uiteraard kan het soms gebeuren dat er vrijwel direct na een servicebeurt vragen / opmerkingen of zorgen zijn over uw machine. U dient die dan óók direct volgend op de uitgiftedatum van de servicebeurt aan ons  te stellen of voor te leggen zodat we in goed overleg deze kunnen bespreken en doornemen. Mocht het nodig zijn dan passen we h.e.e.a. aan op basis van dat gesprek. Zorg er dan zelf even voor dat uw machine direct bij ons komt zodat we snel aan de slag kunnen.

Reparaties: Bij reparaties voeren wij werkzaamheden uit om storingen en disfunctionerende systemen te herstellen. Klant heeft standaard 1 maand garantie op de vervangen onderdelen. Hoewel loon, werkplaatstarief alsmede postkosten niet onder de garantie vallen zullen wij, tot op zekere hoogte, alles doen, om bij een garantieaanvraag in deze, de reparatie onder coulance te herstellen.

Ten allen tijden blijft de aanschafdatum van de machine de startdatum van de algemene produktgarantie zoals overeengekomen op de aankoopbon.

Op afspraak of opsturen

Voor servicebeurten aan je pedicure motor kon je tot 2018 een afspraak maken. Blijkbaar doen we iets goed want het is behoorlijk druk geworden in de reparatiedienst. Om alles beter te regelen willen we iets meer rust en minder stress in de werkplaats en dus nemen we gewoon uw apparaat in en zorgen dat ie zo snel mogelijk weer voor u klaar staat. Meestal is dat de volgende dag al weer. 

Is het niet mogelijk de motor naar Hillegom te komen brengen? Wij ontvangen je apparaat graag per post. De reparatie wordt normaal gesproken binnen 48 uur gereedgemaakt. Je ontvangt een werkbon van de reparatie per email. Stuur je apparaat met handstuk en brief met je naam, volledig adres en email naar:  IMGRO Beauty Holland - werkplaats,  Einsteinstraat 7, 2181 AA Hillegom.

Reparatie & Onderhoud

1500 m2 winkel & 24/7 webshop

         € 75,00 excl BTW franko levering             

              
           
           
           

 • 2e Pinksterdag 20 mei - Gesloten
 • Uitgebreid betaalgemak: