Reparatie & Onderhoud - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Vul een zoekwoord in .... ENTER is niet nodig!

De beauty-webshop die je óók kan bezoeken.

Reparatie & Onderhoud

Eigen werkplaats

IMGRO Beauty  beschikt over een eigen reparatie werkplaats. Hier geven wij service aan pedicuremotoren, föhns, tondeuzes en allerlei salonapparatuur. Sinds 2003 werken wij uitsluitend nog met originele onderdelen voor merkproducten zoals föhns en tondeuses zoals deze in ons huidige assortiment zijn opgenomen. Uiteraard nemen wij de garantiebepalingen en leveringsvoorwaarden van de fabrikant in acht. Daarbij houden we er rekening mee dat IMGRO Beauty als groothandel uitsluitend levert aan bedrijven en zelfstandigen. Voor de meeste reparaties kunnen wij je als vanzelfsprekend van dienst zijn.

Gespecialiseerd in pedicuremotoren

IMGRO Beauty is gespecialiseerd in pedicure motoren van Orthofex, Podobreeze en Podomonium. Handstukken en kasten van Orthofex en Marathon-35 kunnen bij IMGRO worden aangeboden voor reparatie tot een leeftijd van  maximaal 15 jaar. 

Pedicure-apparaten ouder dan 3 jaar die voor het eerst bij ons worden aangeboden of die gedurende 24 maanden niet in onze werkplaats zijn geweest worden door ons eerst beoordeeld op haalbaarheid voor reparatie. Deze beoordeling wordt aan u doorberekend als onderzoekskosten. 

Een servicebeurt aan aan Orthofex/ Podomoniummachine bevat het schouwen van alle externe en intern onderdelen. Het reinigen van het het loopwerk van het handstuk en het spoelen van de leidingen voor het geval dit nodig wordt bevonden door de reparateur. Tevens worden alle functies van het apparaat doorlopen en instellingen gecorrigeerd ten behoeven van een optimale werking van het apparaat. Een servicebeurt wordt altijd afgerond met een test waarbij het gebruik van handstuk, afzuig, spray en freesklem worden gesimmimuleerd. U krijgt daardoor uw apparaat weer terug als Plug& Play.

Alle voorkomende mechanische reparaties aan machines van Orthofex en Podobreeze kunnen wij voor je uitvoeren. Uiteraard kun je voor je jaarlijkse servicebeurt bij ons terecht. Voor electro-technische reparaties raadplegen wij een gespecialiseerd bedrijf of de fabrikant. Om discussies te voorkomen zijn een aantal "spelregels" vastgelegd welke tot stand zijn gekomen op basis van jarenlange ervaring. De "spelregels" houden in hoofdlijnen in in dat: 

 • Voor de meeste garantiereparaties wordt de klant / het apparaat doorverwezen naar de hoofdimporteur of fabriek.
  Bij apparatuur binnen de garantietermijn wordt het apparaat, indien mogelijk, naar de producent of hoofdimporteur doorgestuurd.
 • Verzendkosten naar IMGRO Beauty en retour naar verzendadres zijn voor rekening van de klant.
 • Indien het apparaat door ons wordt doorgestuurd naar derden zijn ook deze kosten voor rekening van de klant.
 • Voor de meeste apparaten uit ons assortiment kunnen onderdelen worden besteld.
 • Lampjes, zekeringen, schakelaars en mechanische voetpedalen, draadbreuk, contactbreuk en schade door invloed van buitenaf vallen nooit onder garantie .
 • Schade door ondeskundig gebruik valt nooit onder garantie.
 • Speciale aandacht dient te worden gegeven aan het gebruik van ondeugdelijke frezen in pedicurehandstukken. Controleer uw frezen regelmatig op asrichting , consistentie en slijtage. Kleine afwijkingen in deze factoren zullen leiden tot ernstige schade in uw pedicurehandstuk.
 • Ultrasoons worden in verband met de specifieke hoogfrequentgenerator(en) altijd verstuurd naar de internationale importeur.
 • Pedicure motoren van Orthofex en Podobreeze worden grotendeels in eigen werkplaats voorzien van service en onderhoud.
 • Pedicure motoren van Hadewe worden door ons ingenomen en doorgestuurd  naar een gespecialiseerd reparatiebedrijf.
  Pedicure motoren van Nouvag worden er 1 december 2010 niet meer door IMGRO Beauty ingenomen voor service en reparatie.
 • Elke reparatie wordt voorzien van een bon, identiek aan de doorslag welke aan de klant wordt meegegeven. Is de reparatie gereed dan ontvangt de klant een email of telefoontje.
 • Reparaties die wachten op een akkoord op de digitale werkbon voor herstel houden wij maximaal 3 maanden op zicht. Indien na 4 maanden na prijsopgave geen reactie is ontvangen gaan wij ervan uit dat u de reparatie niet wil laten uitvoeren en wordt het apparaat door ons afgevoerd. 
 • Bij afhalen van de reparatie levert de klant de doorslag-bon in en deze wordt omgezet in een factuur.
 • Reparaties zijn ALTIJD à contant of op betaling vooraf aan de retourzending per PostNL.

Wilt u kijken of het nog haalbaar is......?

Deze vraag krijgen wij eigenlijk net iets te vaak........ Maar we begrijpen 'm wel en we kunnen er ook iets goeds mee. Het is namelijk als gebruiker van een pedicuremotor ook haast onmogelijk zelf in te schatten wat de technisch haalbaarheid van je apparaat eigenlijk nog is. Het loopwerk, de micromotor, inwendige slijtage, de compressor of stofmotor en de printkaart zijn het vakgebied van onze reparateur. Om duidelijkheid te scheppen hebben we daarvoor een paar eenvoudige regels hiervoor opgezet.

Voor pedicuremotoren geldt het volgende:

 • Orthofex en Podomonium motoren kunnen wij beoordelen na (volledige) demontage. Kosten € 25.00 excl. B.T.W. Je krijgt en prijsopgave en het apparaat wacht op je reactie. Het kan voorkomen dat het apparaat of handstuk na demontage niet meer in elkaar kan worden gezet. Dit hangt af van de staat van het apparaat. Uiteraard hebben we onderling goed overleg hierover.
 • Hadewe motoren worden door ons opgestuurd naar een HDW-specialist. Je betaald de verzendkosten ( ca € 22,50) voor het heen en weer sturen. Verder komen er onderzoekskosten bij , meestal ca € 42.50 excl BTW. We sturen je een berichtje met de kostenopgave. Daarna kan je zelf beslissen hoe we verder gaan. UIteraard hebben we goed overleg hierover.

Op afspraak of opsturen

Voor servicebeurten aan je pedicure motor kon je tot 2018 een afspraak maken. Blijkbaar doen we iets goed want het is behoorlijk druk geworden in de reparatiedienst. Om alles beter te regelen willen we iets meer rust en minder stress in de werkplaats en dus nemen we gewoon uw apparaat in en zorgen dat ie zo snel mogelijk weer voor u klaar staat. Meestal is dat de volgende dag al weer. 

Is het niet mogelijk de motor naar Hillegom te komen brengen? Wij ontvangen je apparaat graag per post. De reparatie wordt normaal gesproken binnen 48 uur gereedgemaakt. Je ontvangt een werkbon van de reparatie per email. Stuur je apparaat met handstuk en brief met je naam, volledig adres en email naar:  IMGRO Beauty - werkplaats,  Einsteinstraat 7, 2181 AA Hillegom.

Reparatie & Onderhoud

1500 m2 winkel & 24/7 webshop

               
           
           
           
           

 • Uitgebreid betaalgemak: