Frezen & Slijpkappen - Hoofdmenu - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Vul een zoekwoord in .... ENTER is niet nodig!

De beauty-webshop die je óók kan bezoeken.

Frezen & Slijpkappen

Pedicure frees kopen? Wij helpen je de juiste pedicure frees te vinden. Er zijn erg veel frezen in ons assortiment. Vraag in ieder geval het frezenboekje op, daar staat ook veel informatie in. ( PDF of per post)

Bepaal de hardheid van het slijpmateriaal en selecteer je frees uit het assortiment van Busch frezen. Gebruik slijpkappen bij dik en hard eelt of kies hiervoor een grove tungsten, keramisch of gouden frees. Feitelijk zijn frezen NIET voor speciale handelingen geproduceerd maar het grote aanbod aan vormen, grofheden en materiaal biedt u de keuze n het vakmanschap om zelf per frees één of meerdere toepassingen in uw praktijk toe te delen. Een aantal vuistregels hierbij zijn:

  • Grove frezen gebruik je NIET op de nagel.
  • Bij klein werk met zeer fijne frezen kan spray of afzuiging uit.

De frezen zijn ingedeeld in het materiaal waaruit ze zijn gemaakt zijn en ook is er een indeling is grofheden. In de verschillende series komen bepaalde vormen regelmatig weer terug. Het aanbod is ruim, de keurs is aan u.

  • Diamant is verdeelt in grofheden Extra Fijn ( EF) , Fijn, Medium, Grof en Super Grof
  • RVSTungstenKeramisch en Speed-frezen zijn ieder verdeelt in  GQSR-vertanding, MQS-vertanding, GX-vertanding, X-vertanding in de grofheden Medium( MX) , Fijn X (FX) en X

Kies je pedicure frees op vorm

In ons assortiment vind je de ideale pedicure frees in vele vormen. Kies je een groot bolkopje ( 018 tot 023) dan leg je daarmee de nagelwallen vrij. Met een kleine bolkop ( kleiner dan 018) kan je een groef slijpen en bijvoorbeeld een ingegroeide nagelhoek verwijderen. Kies een peervorm of tonvorm voor het dunslijpen van het nageloppervlak en kleine eeltplekken. Voor het vrijleggen van nagelwallen gebruik je een frisuur frees. Let op dat je de scherpte van de pedicure frees afstemt op je vaardigheid, zo voorkom je kleine verwondingen.

Kies op grofheid

Elke pedicure frees heeft een vastgestelde grofheid. De vormen worden door de fabriek vaak uitgevoerd in verschillende grofheden en materialen. Kies je een frees uit de Busch diamant-serie dan bepaal je aan de hand van de ringen hoe grof je de frees wilt inzetten. Gebruik de frezen met de ringen van Megagrof en Supergrof alleen op hard eelt en kloven. Meestal zijn deze frezen ook relatief groot in omvang. De pedicure frees met de groene, gele of rode ring is fijn en zeer fijn van korrel. Gebruik deze voor het glad slijpen en voor het voorpolijsten van de nagel en huid.

Kies op materiaal

De frezen van normaal staal is uit de tijd geraakt. Je pedicure frees komt intensief in contact met de huid en de nagels. Je dient je pedicurematerialen te reinigen volgens de HAM-code. Werk daarom met frezen van RVS, diamant, keramiek of de gouden frees. De keramische frees is 20% lichter in gewicht. Hiermee veroorzaak je minder warmte op de huid of nagel en je werkt zelf een stuk nauwkeuriger. De slijpkappen zijn wegwerpartikelen. De Dia Twister frees is een holle pedicure frees. Deze is verkrijgbaar van mega grof tot medium grof, maar de Dia Twister is toch licht van gewicht.

Kies op type werk

Voor elke "klus" kies je een eigen type frees. Op de nagel werk je niet met een grove of mega grove frees. Gebruik op de nagel een pedicure frees met een klein vlak of conisch oppervlak. Gebruik bij diabetici nooit frezen met scherpe kanten , punten of scherpe hoeken. Busch ontwikkelde hiervoor de series KR, topgrip en Sidegrip.  Op hard eelt en kloofranden kan je een pedicure frees gebruiken met grof tot megagrof diamant maar ook de sgx-tungsten-serie is hier geschikt voor. Laat de frees langzaam (tot 18.000 t/min) draaien en werk van vlak naar vlak. Voorkom warmte ontwikkeling door je frezen en het freesoppervlak nat te houden en het toerental en druk op de huid te minderen.

Pedicurefrezen in de winkel, website of eerst de frezencatalogus...

Wij leveren snel en goedkoop frezen van Busch en slijpkappen. In onze winkels kunnen we je goed adviseren over de aanschaf van frezen en freesmachines. Wil je een frezencatalogus ontvangen dan neem je even contact op met een van onze medewerkers.

Ons assortiment frezen bestaat uit de volgende frezen. 

 

1500 m2 winkel & 24/7 webshop

         € 75,00 excl BTW franko levering             

              
           
           
           

  • 2e Pinksterdag 20 mei - Gesloten

Verzending binnen Nederland vanaf € 100,- is GRATIS. Orders kleiner dan € 100,- rekenen wij € 8,95 kosten. België en Duitsland leveren wij vanaf  € 250 franko, anders € 15,00 postkosten. Andere landen gaan op aanvraag.

Wij verkopen een ultra breed assortiment aan pedicurefrezen en slijpkappen. De freesstiften passen zeer nauwkeuring in de handstukken van  pedicuremotoren en nagelslijpers van bekende en onbekende merken. Gebruik de silicone beschermdopjes om overtollig vuil vanaf de frees- of slijpkop af te leiden zodat de handstukken relatief schoon blijven. Gebruik bij voorkeur frezen met een doorsnede kleiner dan 7mm. Er worden steeds nieuwe frezen ontwikkeld. Wij passen op die ontwikkeling ons assortiment voortdurend aan. DE frezen zijn te bestellen op deze webshop maar liggen ook uitgestald in onze winkels.

Frezen & Slijpkappen
  • Uitgebreid betaalgemak: