Kennisbank - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Vul een zoekwoord in .... ENTER is niet nodig!

De beauty-webshop die je óók kan bezoeken.

Kennisbank

 
Schimmelnagels ..resultaat binnen 1 week ? Kan dat eigenlijk wel??

Schimmelnagels ..resultaat binnen 1 week ? Kan dat eigenlijk wel??

U kent ze wel, reclames op TV over schimmelnagels . Diverse merken als Nailner, Wartner ,...etc beweren dat u binnen 1 week al resultaat ziet. Ook klinkende kreten als 4-in-1 en dermatoloogisch getest komen veel voor om de klant te overtuigen vooral dat product aan te schaffen. Wij bekeken deze week de verpakking van het product WARTNER ( 7ml ca € 27.50) en zochten in de ingrediëntenlijst naar de mogelijkheden van effectieve werking tegen schimmelnagels.
 
Alles over knippende pedicure-instrumentarium

Alles over knippende pedicure-instrumentarium

Als je pedicuretangen wilt aanschaffen dan is het goed om te weten waar je op kan letten. Wij zetten de vesrchillende weetjes voor je op een rij en daarbij een paar mooie foto's van de smeed-productie van pedicuretangen.
 
Verschil in testen van FFP en chirurgische maskers

Verschil in testen van FFP en chirurgische maskers

Ruim 3 maanden na de uitbraak van de Corona-pandemie bereiken ons nog dagelijks vragen over de kwaliteit ven soorten mondkapjes. Hoe kan bijvoorbeeld een FFP2-maskers een lagere filtratratiewaarde hebben dan de veel goedkopere Type 1 en Type 2? In dit artikel leggen we uit waar die verschillen hun oorsprong vinden en proberen we de verwarring omtrent kwaliteitstesten een beetje te ontwarren.
 
Gezichts- en adembescherming tijdens de Corona-Crisis

Gezichts- en adembescherming tijdens de Corona-Crisis

Vanaf de uitbraak van het Covid-19 virus is het noodzakelijk het advies van het gebruik van de normale beschermingsmiddelen als mondmaskers en veiligheidsbrillen opnieuw te bezien. Wij zochten voor je uit welke mondmaskers en andere gezichtsbescherming voldoet om in de praktijk te gebruiken
 
Corona Editie: Tijdelijke vrijstelling Biociden

Corona Editie: Tijdelijke vrijstelling Biociden

Door de uitbraak van COVID-19 is er toename in de vraag naar toegelaten desinfectiemiddelen. Het Ministerie van VWS heeft de beschikbaarheid van het middelenpakket gemonitord en heeft geconstateerd dat er tekorten dreigen. Zonder desinfectans kunnen de professionele zorgaanbieders in Nederland hun werk niet effectief en veilig uitvoeren waardoor een gevaar voor de volksgezondheid ontstaat. Een aantal gewasbeschermingsmiddelen en Biocide krijgen een ruimere regeling voor de claim op virusbestrijding..lees meer....
 
Alcohol desinfecteert zo goed omdat....

Alcohol desinfecteert zo goed omdat....

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat alcohol als ethanol en Isopropylacohol in water in bepaalde verhoudingen een optimaal desinfecterend effect vertonen. Bij een hoge concentratie alcohol, dus bij weinig water, vermindert het desinfecterend effect. Voegt men geleidelijk water toe in de diverse concentraties dan stelt men vast dat alcohol 70% de beste desinfectie verkrijgt. (lees meer...)
 
Biocide en Desinfectie in de Salon

Biocide en Desinfectie in de Salon

Bij het werk in de salon en praktijk voldoe je aan de voorschriften voor desinfectie. Sinds 2012 zijn deze voorschriften aangescherpt met de Biocide verordening (EU)528/2012. In de Biocide verordening is vastgelegd welke producten kunnen worden gebruikt om te mogen spreken van desinfectie. Deze Biocide verordening heeft méér invloed op je werk in de praktijk dan dat het zich in eerste instantie laat aanzien. In dit korte artikel lees je een inleiding over biocide en desinfectie in de praktijk. (lees meer...)
 
Etiketten en Claims

Etiketten en Claims

In de salon en praktijk worden consumentenverpakkingen verkocht. De wet schrijft voor dat de verkoper verantwoordelijk is voor hetgeen door hem/haar wordt verkocht. Bovendien zijn praktijkflessen en gebruiksverpakkingen van bijvoorbeeld desinfectanten en vloeistoffen gehouden aan voorschriften voor etikettering. In principe zullen de meeste consumentverpakkingen uit commerciële reden voldoen aan de gestelde wettelijk eisen voor etikettering. (lees meer...)
 
Geneesmiddelen in de handel....

Geneesmiddelen in de handel....

Geneesmiddelen worden ingezet om ziekten te genezen, de gevolgen van een ziekte te beperken, ziekten te voorkomen of om een ziekte vast te stellen. Een geneesmiddel wordt pas tot de markt toegelaten als deze als zodanig is geregistreerd bij het College ter beoordeling van geneesmiddelen (CBG). Wie vervolgens die geneesmiddelen mag verkopen, is vastgelegd in de Geneesmiddelenwet. (lees meer...)
 
De pedicuremotoren van Orthofex op een rijtje..

De pedicuremotoren van Orthofex op een rijtje..

Lees hier alles over de Orthofex OrthoSpray, Micro Air en MicroFraiser. Ze bestaan al meer dan 40 jaar en worden in Nederland gebouwd.
 
Mondmaskers volgens EN-14683 (2005)

Mondmaskers volgens EN-14683 (2005)

De Nieuwe Mondmasker Standaard EN14683 specificeerde in 2005 de constructie- en prestatievoorwaarden. Daarnaast werden test methodes voor chirurgische maskers gespecificeerd met als doel het tegengaan van het overbrengen van besmettelijke factoren van personeel naar patiënt, en in sommige situaties visa versa, tijdens chirurgische procedures in operatiekamers en andere medische situaties met soortgelijke vereisten. Deze Europese standaard is niet van toepassing op maskers met als enige doel de persoonlijke bescherming van het personeel. (lees meer...)
 
Podiskin, Podiclean Podi-dit en Podi-dat

Podiskin, Podiclean Podi-dit en Podi-dat

Bij je werk in de pedicurepraktijk, schoonheidssalon, kapsalon, nagelstudio en tattooshop gebruik je diverse vloeistoffen. Elke vloeistof heeft zijn eigen en specifieke werking. Aceton gebruik je immers heel anders dan een ultrasoonvloeistof. Reijmerink in 's-Graveland is een fabrikant van veel specifieke vloeistoffen voor de branche Uiterlijke Verzorging. Omdat de meeste productnamen beginnen met Podi kan er in je werk verwarring ontstaan. Dit korte artikel is gemaakt om duidelijkheid te scheppen in de artikelnamen die beginnen met Podi-. (lees meer...)
 
 Tattoo: Richtlijnen Hygiëne

Tattoo: Richtlijnen Hygiëne

Voor de Tattoo shops gelden regels die afwijken van de regelgeving van Pedicurepraktijken, Nagelstudio's, Schoonheidssalons en Kapsalons. Omdat er bij Tattoo sprake is van huiddoorboringen, volgen tattoomedewerkers de richtijnen van de GGD. (lees meer...)
 
Wegwerphandschoenen en kwaliteit

Wegwerphandschoenen en kwaliteit

Als je in Google of Ebay zoekt op "wegwerphandschoenen" of "onderzoekshandschoenen" vind je hoogstwaarschijnlijk honderden aanbieders van wegwerphandschoenen met prijzen variërend tussen €1,00 en € 15,00 per doosje. Om uit te werken welke wegwerphandschoenen van al die onbekende aanbieders voldoen aan de kwaliteitseisen zou je al die aanbieders kunnen vragen om de Normbladen en kwaliteitsverklaringen. Daaropvolgend zou je de originaliteit van deze sheets, die er per aanbieder onmiskenbaar verschillend uitzien, moeten gaan toetsen door aanvullende referenties, RP-verklaringen en keuringsrapporten op te vragen... IMGRO Beauty heeft het op een rijtje gezet! (lees meer...)
 
Zweetvoeten

Zweetvoeten

In de pedicurepraktijk komt vaak de vraag voor "Kan je wat aan m'n zweetvoeten doen?". Je mag ervan uitgaan dat zweetvoeten veel voorkomen, vaker dan dat deze bekende vraag wordt gesteld. Het antwoord is echter niet zo simpel als deze zich laat aanzien. De oorzaak van zweetvoeten kan op vele redenen rusten. Kleding, voedsel, hormonen, stress, leeftijd en omgeving zijn een paar van deze oorzaken. (lees meer...)
 
Hybrid Twisters van Busch

Hybrid Twisters van Busch

De nieuwe Medische Productserie frezen maakt gebruik van interne koeltechniek en hybrid grit om beter aan eelt te kunnen werken. Er zijn 3 grofheden welke duidelijk herkenbaar zijn ingedeeld door middel van kleurbandjes op de freesstift. Lees alles over de Hybrid Twisters en overtuig jezelf van het nuttig effect van deze eeltfrezen bij de verwijdering van hard eelt
 
Alles over DiaTwisters

Alles over DiaTwisters

De DiaTwisters zijn een holle diamantfrezen voor de bewerking van huid met eelt. De frezen zij voorzien van speciale sleufgaten voor koeling en reiniging. Diatwisters van Busch zijn geproduceerd onder europees Patent nr. 1157627. De Diatwisters zijn tevens geregistreerd in Duitsland als Medisch Product in de Extraklasse.
 
HybridCaps: Diamanten slijpkappen..!

HybridCaps: Diamanten slijpkappen..!

Binnen het leveringsprogramma van slijpkappen vormen Hybrid Caps een bijzondere groep. De eigenschappen van Hybrid slijppoeders geven de mogelijkheid om met 3 opeenvolgende effectieve korrelgroottes (300/150 en 60 ) te werken HybridCaps zijn langdurend herbruikbaar en HybridCaps zijn desinfecteerbaar.
 
Alles over parabenen

Alles over parabenen

Moet "Vrij van Parabenen" op het etiket staan..? Deze stoffen worden voornamelijk gebruikt als conserveermiddel (bewaarmiddel) in Medicijnen, Levensmiddelen als kant-en-klaarsauzen en visproducten, cosmetica als crèmes, scheerschuim, massageolieën, lipbalsems, douchegels en shampoo’s.Lees alles over Parabenen
 
Roest op pedicuretangen en de verzorging van staalwaren

Roest op pedicuretangen en de verzorging van staalwaren

Roest op uw RVS tangen of frezen? Lees hier alles over de verzorging van gereedschappen en instrumenten uit hoogwaardig staal en chroomstaal. Lees ook hoe we met gebroken tangen omgaan. lees verder......
 
Pedicuremotor IQ ECO-40 Spray

Pedicuremotor IQ ECO-40 Spray

10 oktober 2019 Wij hadden deze IQ-ECO-40 pedicuremotor in onze werkplaats en schreven een verslag van onze bevindingen. Lees alles over de IQ-40 pedicuremotor
 
Bestelhulp: Welke pedicurefrees gebruik ik..?

Bestelhulp: Welke pedicurefrees gebruik ik..?

 
Goedkope frezen uit China...Doe het niet..!

Goedkope frezen uit China...Doe het niet..!

Het lijkt zo aantrekkelijk...Keramische of diamantfrezen voor minder dan € 10,00 en dannog franko thuis óók....maar wij ervaren regelmatig schade aan handstukken van pedicuremotoren. Wellicht is er een verschil tussen GOEDKOOP en TE GOEDKOOP. In dit artikel zetten we de verschillen in kwaliteit tussen Chineese frezen en Duitse frezen overzichtelijk op een rij. Te goedkope frezen kunnen je handstuk ernstig beschadigen... ( lees meer)
 
Ureumline

Ureumline

Ureumline voorziet u in een aantal huid- en nagelverzorgende producten die kunnen worden aanbevolen bij de diabetische huid. Alle producten zijn nagenoeg vrij van olie en vetten. De huid wordt niet afgesloten en vochtregulerend ureum trekt vocht aan (en houdt vocht vast) in de intercellulaire ruimte. De huidmilks worden specifiek ingezet bij de verzorging van de droge huid. De producten voor verzorging van kalknagels zijn effectief werkzaam op basis van een wetenschappelijk onderzoek zoals is gepubliceerd in 2009.
 
Bewaarstoffen zijn nodig ( parabenen)

Bewaarstoffen zijn nodig ( parabenen)

 
Oneindig veel Gelpolish en Cologels voor de nagelstylist

Oneindig veel Gelpolish en Cologels voor de nagelstylist

1500 m2 winkel & 24/7 webshop

            € 75,00 excl BTW franko levering 
       Ideal betaald = zelfde dag verstuurd..!           

              
           
           
            

             Waar een gewoon  familiebedrijf
                          GOED in kan zijn:

  • Uitgebreid betaalgemak: