Retouren, Garantie en annuleringen - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Vul een zoekwoord in .... ENTER is niet nodig!

De beauty-webshop die je óók kan bezoeken.

Retouren, Garantie en annuleringen

Retouren bij salons in Nederland

U heeft items gekocht via onze webshop op basis van de geboden tekst en beeld informatie. Het kan gebeuren dat door ons team is het verkeerde item is gepakt. In dat geval neemt u contact op met onze klantenservice om dit te bespreken. De termijn voor uw melding van  een retouraanvraag is bepaald op maximaal 5 dagen na afleverdatum van het product. Houdt u er aub rekening mee dat wij in de afhandeling van pickfouten een verschil maken tussen verbruiksartikelen en detail-doorverkoopartikelen. De doorverkoopartikelen hebben een extra foto "Detail-verkoopproduct"op de productpagina.

Wat betreft retourzendingen m.b.t. garantieaanvragen zoals bij bijvoorbeeld elektrische apparaten wordt u vriendelijk verzocht uw retourzending telefonisch aan te melden. Vervolgens frankeert u het item en u draagt zorg voor correcte aanlevering. De garantieaanvraag zal door onze technische dienst in samenspraak met de importeur / fabriek worden gecontroleerd en mogelijk vindt herstel of vervanging plaats. ( Zie Reparatie & Onderhoud). Bij retour-innamen van een product m.b.t. een garantieclaim dient het product ten allen tijden in absolute nieuwstaat verkeren, geen uiterlijke mankementen vertonen anders dan die betrekking hebben op de claim en  dient het product graag (in) de originele verpakking aan te leveren.

In het geval dat een artikel retour komt heeft u vooraf goed onderling overleg met onze klantenservice. U ontvangt van ons vooraf een retournummer. Dit nummer vermeldt u op de doos ( viltstift). U verpakt het artikel stoot- en krasvast. Gebruik een 3-laags kartondoos plak deze met brede tape "rammelvrij" dicht. Plak NOOIT tape op een presentatiedoos of product..! Voeg aan uw pakket een briefje toe met uw adres, vraag en ook het retournummer. Frankeer de retourdoos bij het verzendkantoor ( Postnl). U had immers per telefoon al overeenstemming over de kosten van de retourzending. 

 • Verrekening en credit:
  • Indien de retourzending méér dan 50% van de originele levering inhoud houden wij in ieder geval € 12,50 excl. B.T.W. in op de creditnota van deze retourzending voor de verzend- ,verpakking- en administratiekosten die wij gemaakt hebben om te kunnen leveren.
  •  Volgens bestelling geleverde producten worden door IMGRO Beauty BV / IMGRO International BV niet teruggenomen tenzij anders wordt overeengekomen, in welk geval te allen tijde een restocking-fee van 20% berekend wordt.
  • Ten allen tijden zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Zie o.a. artikel 14 betreffende retouren.
  • Salon eigenaren worden voor de doorverkoop-items door de groothandel gezien als voorraadhoudende detailisten. Een pickfout van een paar losse doorverkoop- items zal door de detaillist in de periode tussen 2 bestellingen moeten kunnen worden opgevangen. In het geval dat de detailist eist dat losse items worden nagestuurd wordt de correctie van de pickfout dus hersteld door deze mee te sturen in de eerstvolgende bestelling van betreffende detaillist.
   Een pickfout van overdoos/ bonus-aantal zal in de toekomst adhoc/ per incident worden opgelost.

 • Retour bij storingen of problemen met nieuw geleverde goederen.
  • Neem contact op met onze klantenservice.
  • U ontvangt een ticketnummer.
  • Stuur het betreffende artikel retour. Hierbij frankeert u het item.
  • Onze klantenservice zal het item beoordelen op de gemelde storing. Indien de melding klopt wordt het item vervangen en franko op uw adres nagestuurd waarbij tevens de door de klant gemaakte postkosten worden gecrediteerd. Indien de gemelde storing niet wordt aangetroffen zullen wij u dit melden met opgaaf van de kosten voor retorzending per email. Indien geen reactie wordt ontvangen van de klant binnen 6 maanden zullen wij het artikel afvoeren volgens de afvalregeling. 

Retourzendingen en aangeboden reparaties die per post bij ons binnen komen worden met voorrang uitgepakt. Onze medewerkers van klantenservice neemt uw pakket vanaf dat moment in behandeling. Wij streven binnen 3 dagen na ontvangst van uw pakket u te kunnen antwoorden betreffende de verder afhandeling van uw retouraanvraag.

 • Het kan gebeuren dat wij een verkeerd artikel hebben voor je ingepakt. Dan willen we onze fout graag spoedig herstellen. Als het om een artikel gaat dat door de brievenbus past , verpak het dan in een goede stevige enveloppe ( bubbel of karton) en dan kan je het terugsturen met de nodige postzegels. ( Probeer bij je eigen brievenbus even of het nog past a.u.b. ). Schrijf op je retourenveloppe je naam + postcode + ordernummer.  Laat het ons even weten per mail dat je een retourtje stuurt. Wij zullen je het juiste artikel gelijktijdig per post toesturen. Dan is dat geregeld. De postzegels worden door ons per bank aan je vergoed tot een maximum van 4 x 1 €.-zegel. Voor producten die te groot zijn voor de brievenbus neem je apart contact met ons op via de email
 • Controleer de zending of de juiste artikelen zijn geleverd. Ga bij chemicaliën, kleuren en artikelseries er niet "klakkeloos" vanuit dat de juiste items zijn geleverd en gebruik de pakbon en uw originele WS-order ter controle van de juistheid van de levering. Bij vragen neemt u tijdens kantooruren contact met ons op.  Gebruik van chemicaliën, kleurcosmetica  en apparatuur is gebonden aan bepaalde risico's in relatie tot veiligheid, consumentenveiligheid en esthetiek. Bij ontvangst van verkeerd geleverde artikelen in het geval van ingebruikneming ervan ligt het risico hiervan geheel bij de koper/ gebruiker. Uiteraard zullen wij u helpen zoeken naar een correcte oplossing. Op claims van schade, herstel en bijvoorbeeld inkomstenderving  kunnen wij in zulks geval niet ingaan.

Retouren bij export. 

Dezelfde algemene regels als bij binnenlandse retourzendingen, zie hierboven. De financiële afhandeling van retouren uit het buitenland verschilt met die van binnenlandse retouren. 

 • Verrekening en credit:
  • Indien de retourzending méér dan 50% van de originele levering inhoud houden wij in ieder geval € 35,00 excl. B.T.W. in op de creditnota van deze retourzending voor de verzendkosten en debiteurkosten die wij gemaakt hebben om u in het buitenland te kunnen leveren.
  •  Volgens bestelling geleverde producten worden door IMGRO Beauty BV / IMGRO International BV niet teruggenomen tenzij anders wordt overeengekomen, in welk geval te allen tijde een restocking-fee van 20% berekend wordt.
  • Ten allen tijden zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Zie o.a. artikel 14 betreffende retouren.

Retourzendingen en aangeboden reparaties die per post bij ons binnen komen worden met voorrang uitgepakt. Onze medewerkers van klantenservice neemt uw pakket vanaf dat moment in behandeling. Wij streven binnen 3 dagen na ontvangst van uw pakket u te kunnen antwoorden betreffende de verder afhandeling van uw retouraanvraag.

Retouren bij Groothandels

IMGRO Beauty BV levert dagelijks aan groothandels en collegabedrijven. Omdat dit vaak om omvangrijke artikellijsten gaat kan er natuurlijk altijd een foutje gemaakt worden bij order-entry en orderpicking. Als er bij een groothandel 1 of meer artikelen verkeerd zouden zijn gepakt dan meldt je dat bij IMGRO per mail of per telefoon. Wij leveren deze artikelen bij een volgende bestelling gewoon mee. De klant bewaart de "picking-failures" in één doos . Elke 6 maanden of per elke 22 kg. kan dan alles in 1 x worden retour gestuurd. Zo is dan alles in goede orde geregeld.

Annuleren

Indien u uw bestelling wilt annuleren dit u dit uitsluitend schriftelijk. Indien u reeds een tracktrace bericht van ons heeft ontvangen of een bericht dat uw order klaar staat berekenen wij 20% relocationcost voor de producten die retour moeten naar ons magazijn. Verder wordt door ons op elke annulering een terugstorting per bank verzorgd waarbij per collie een een aftrek van minimaal € 4.95 administratie & verpakkingskosten wordt ingehouden.

Retouren, Garantie en annuleringen

1500 m2 winkel & 24/7 webshop

            € 75,00 excl BTW franko levering 
       Ideal betaald = zelfde dag verstuurd..!           

              
           
           
            

             Waar een gewoon  familiebedrijf
                          GOED in kan zijn:

 • Uitgebreid betaalgemak: