Mondmaskers - Assortiment - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Update levertijden: Het is erg druk in de post, uw pakket wordt binnen enkele dagen verstuurd.

10.000+ artikelen voor de salon op voorraad tel.0252-527242

Mondmaskers

Door de uitbraak van de Corona-crisis is vanaf  januari 2020 de toevoer vanuit China tot stilstand gekomen. Door de grote vraag zijn er veel leveringsproblemen. Wij ontvangen onze mondmaskers beetje-bij-beetje. Wij verkopen onze mondmaskers zoveel mogelijk op basis van de meegeleverde certificaten. Daarmee bent u zeker van garandeerde kwaliteit.  Wij zetten de verschillende soorten voor u op een rij. Wij zien in de vrije markt veel "aanbiedingen" op prijs maar zonder certificaten...in dit geval is "de prijs" een slechte raadgever....past u a.u.b. op wat u koopt...Bij IMGRO zit u goed..!

 • Disposable face masks Type 1:  ( Civiel masker, geen medisch certificaat )
 • Disposable Chirurigische masks Type 2: BFE 98 ( met certifcaat)
 • Disposable Chirurgisch Masks Type 2R: BFE >98 en Splash Resisitant ( met certificaat)
 • FFP2 maskers ( met certificaat)

Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Sorteren
 
Toon
 
 
Mondmaskers - 50 stuks - Mondmaskers 3-Laags 95%
Holland Protect (250079-E50-10Z)

50 stuks - Mondmaskers 3-Laags 95%

€ 12,40€ 9,85
50 st wegwerp mondmaskers 3-laags 95%BFI
Samen tegen Corona..!
 
Mondmaskers - 5 stuks - Type 2R/ IIR Mondmaskers 3-Laags Blauw
Holland Protect (250075-E5-09Z)

5 stuks - Type 2R/ IIR Mondmaskers 3-Laags Blauw

€ 3,99 p.5 st
5 st mondmasker Type 2R
Samen tegen Corona..!
 
Mondmaskers - 50 stuks - Type 2R/ IIR Mondmaskers 3-Laags Blauw
Holland Protect (250075-E50-09Z)

50 stuks - Type 2R/ IIR Mondmaskers 3-Laags Blauw

€ 32,50€ 24,50
50 st mondmasker Type 2R
Samen tegen Corona..!

Door de uitbraak van de Corona-crisis is vanaf  januari 2020 de toevoer vanuit China tot stilstand gekomen. Door de grote vraag zijn er veel leveringsproblemen. Wij ontvangen onze mondmaskers beetje-bij-beetje. Wij verkopen onze mondmaskers zoveel mogelijk op basis van de meegeleverde certificaten. Daarmee bent u zekere van garandeerde kwaliteit.  Wij zetten de verschillende soorten voor u op een rij

 • FFP2 maskers
  • Filtreren Bacteriën en Virussen
  • Te gebruiken in omgeving met besmetting en kan op aerosols
  • Hebben erkend FFP2 certificaat met vermelding van het Notified Body
  • Geschikt voor gebruik gedurende 3 à 4 uur

Op 30 april 2020 plaatsten wij een artikel met meer informatie over mondmaskers en adembeschermingsmaskers in de kennisbank van onze website. Op 25 juni 2020 plaatsten wij een artikel Verschil in testen bvan FFP en Chirusrische maskers, over de verschil in testen tussen enerzijds Mondneusmaskers versus Adembeschermingsmaskers en anderzijds de normeringsverschillen tussen Europa, USA en China.

Chirurgische mondneusmaskers

Om de naam "Chirurgische Mondmaskers" te mogen dragen, dienen mondmaskers over het algemeen te voldoen aan de Medische Hulpmiddelen richtlijn en aan de NEN-EN 14683 norm. In de vakhandel spreekt men dan ook vaak van mondneusmaskers. Binnen de norm EN-14683CE onderscheiden we 3 verschillende typen chirurgische mondmaskers:

 • Type I mondmasker
  Mondmaskers van het Type I bieden de laagste mate van bescherming en worden dus alleen gebruikt bij een laag risico. Type 1 maskers zijn dan ook niet geschikt voor operaties of zorgsector. Type 1 mondmaskers hebben een BFE (Bacterie Filter Efficiency) van minimaal 95% en zijn niet spatresistent. Deze mondneusmaskers zijn normaal gesproken bedoeld voor cliënten, niet voor medewerkers. Tijdens de Corona-crisis zijn deze mondmaskers niet afdoende voor enig gebruik.
   • Disposable face masks Type 1: 
    Deze filtreren geen bacteriën en virussen . Te gebruiken in OV en bijv. supermarkten of winkelstraat

 • Type II mondmasker
  Deze mondneusmaskers Type II maskers hebben een BFE van minstens 98% en zijn niet spatresistent. Type II mondmaskers zijn normaal gesproken voor gebruik door medewerkers in de zorg in die gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen. Tijdens de Corona-crisis zijn deze mondneusmaskers niet afdoende.

  • Disposable Chirurigische masks Type 2
   • Filtreren Bacteriën en Virussen
   • Hebben waarde BFE > 98% bacteriën en virussen
   • Geschikt voor éénmalig gebruik
 • Type IIR mondmasker
  Type IIR maskers werken twee kanten op. Ze hebben een BFE van minstens 98% en zijn wél spatresistent. Voor een tandarts is dit masker in normale omstandigheden prima geschikt. Het RIVM adviseert dit type masker te gebruiken bij algemene zorghandelingen, ook bij patiënten met het coronavirus. Aangezien het coronavirus zich via kleine druppeltjes door de lucht verspreidt en een chirurgisch masker niet volledig aansluit op de huid, blijft er echter een risico dat dat de patiënt de zorgverlener besmet. Mondneusmaskers met type aanduiding Type IIR zijn de niet-vochtdoorlatende variant van het chirurgische mondmasker. Type IIR zijn bedoeld ter bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen. Het RIVM adviseert type IIR mondmaskers te gebruiken bij algemene zorghandelingen, ook bij patiënten die besmet zijn met het coronavirus.

  • Disposable Chirurgisch Masks Type 2R
   • Filtreren Bacteriën en Virussen
   • Hebben een waarde BFE>98% bacteriën en virussen
   • Hebben een certificaat met vermelding Plash Resistancy
   • Geschikt voor éénmalig gebruik

Je kunt aan het mondneusmasker zelf niet zien welk type het is, ze zien er allemaal hetzelfde uit. Om vergissingen te voorkomen wordt in instellingen vaak maar één type gebruikt: Type IIR. Vaak heeft de inkoopafdeling zelfs beschikking over het kwaliteitcertificaat van deze mondmaskers. Koop daarom dus ook NOOIT losse mondmaskers in winkels en stalletjes. Je weet namelijk NOOIT wat je koopt. 

De maskers die meer altijd méér bescherming bieden dan de NEN14683 CE-chirurgische mondmaskers heten FFP-1 en FFP-2 maskers. We spreken dan van adembeschermingsmaskers. Deze adembeschermingsmaskers worden in de zorg gebruikt op afdelingen waarbij een reëel risico aanwezig is van besmetting door Corona. Dit zal voornamelijk gebeuren bij handelingen waarbij bekend is dat grote hoeveelheden aerosolen ontstaan (bv intubatie etc). Bij coronapatiënten worden deze maskers gebruikt in combinatie met volledige lichaamsbescherming. Dus in combinatie met een sluitend spatscherm voor de ogen of veiligheidsbril met oogbescherming aan de zijkanten, en een beschermend schort met mouwen. 

FFP-maskers

Naast de mondneusmaskers kan je ook kiezen voor FFP-maskers. Men spreekt in dat geval van ademhalingsbeschermingsmaskers

Het ademhalingbeschermingsmasker moet voldoen aan de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen en aan NEN-EN 149. Een FFP masker beschermt de drager tegen het inhaleren van besmette partikels die door de lucht verspreid worden. Door de sluitende pasvorm is de kans op ‘lekkage’ tussen het masker en de gebruiker een stuk kleiner dan bij een chirurgisch masker. Gebruik een ademhalingsbeschermingsmasker van wegwerpmateriaal en gebruik dan het type zonder uitademventiel, aangezien er bij een ventiel de kans bestaat dat bij spatten druppels via het ventiel binnendringen.

Er zijn 3 typen ademhalingbeschermingsmaskers:

 • FFP1 masker
  Dit is het laagste prestatieniveau om van een beschermingsmasker te kunnen spreken. Dit masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus.

 • FFP2 masker
  Het FFP2-masker is het beschermingsmasker met een een efficiëntie van 94%. Volgens de normering mag de zijkantlekkage niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van TBC en Corona / Sars-virussen. Het RIVM adviseert het gebruik van FFP-2 maskers in geval van bronchoscopie, cardiopulmonale reanimatie, tracheale intubatie, niet-invasieve beademing, handmatige beademing, optiflow, tracheostomie, handelingen aan het tracheostoma en uitzuigingen. 

  Een FFP2 masker beschermt tegen schadelijke en op water en olie gebaseerde aerosolen. Dit masker is geschikt voor industrieel gebruik, maar biedt ook bescherming tegen door de lucht verspreide biologische agentia uit risicogroep 2, bv. pollen en bacteriën als tbc.

 • FFP3 masker: 
  Deze klasse adembeschermingsmasker biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkantlekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica.

  Een FFP-3 masker beschermt tegen dezelfde risicovolle deeltjes als een FFP2 masker, maar biedt eveneens bescherming tegen schadelijke en kankerverwekkende, op water en olie gebaseerde aerosolen en door de lucht verspreide biologische agentia uit risicogroep 3 (bv. virussen).

Tenslotte: 

Mondmaskers met en zonder keurmerk

Verkeerde maskers geven een schijnveiligheid....!

 • Uitgebreid betaalgemak: