Gezichtsbescherming - Beschermende salonkleding - IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
IMGRO Beauty
Einsteinstraat 7
2181 AA Hillegom
0252 527 242 - imgro@allesvoordesalon.com

 

Vul een zoekwoord in .... ENTER is niet nodig!

De beauty-webshop die je óók kan bezoeken.

Gezichtsbescherming

Mondmaskers beschermen de luchtstroom van in- en uitgeademde lucht. Een mondmaskers kan zowel de persoon beschermen tegen vuil in de omgevingslucht alsmede de omgeving beschermen tegen de uitgeadmende lucht van de persoon. Er zijn vele soorten, vromen en kwaliteiten mondmaskers. IMGRO Beauty hanteert als standaard de mondmaskers met kwaliteit 

  • Facemask 3 laags met oorelastieken en flexible neusclip
  • Geproduceerd conform EN14683 CE
  • Type II filtration > 98%
  • This product contais no Latex, Fiberglass Free
  • Hypoallergeen

LET OP : 30 jan. 2020: Wegens de uitbraak van het Coronavirus beschikken wij over een beperkte voorraad mondmaskers. Wij leveren niet meer door aan groothandels. Geregistreerde salons kunnen maximaal 2 pakjes per adres bestellen. Wij hebben deze voorraad niet via ons reguliere kanaal verkregen, de prijzen zijn helaas aangepast. OP=OP

LET OP : 26 februari 2020: De voorraad MONDMASKERS staat onder druk, we kunnen vanaf vandaag nog slechts 1 pakje à 50st. per adres versturen....!!! Als u toch méér besteld dan halen wij dat van uw orderbevestiging en storten het teveel betaalde geld terug op uw rekening. 

LET OP : 27 februari: de Mondmaskers zijn uitverkocht..!

Gezichtsbescherming
Sorteren
 
Toon
 
  Login voor salonprijs
Gezichtsbescherming - Face Shield transparant (1st)
Holland Protect (250007-02)

Face Shield transparant (1st)

€ 6,45 p.stk
Ziet u "LOGIN VOOR SALONPRIJS" in de foto? Log dan in voor de lagere salonprijs!
10.000+ artikelen op voorraad

Mondmaskers normeren volgens EN-14683

De Nieuwe Mondmasker Standaard  EN14683 specificeerde in 2005 de constructie- en prestatievoorwaarden. Daarnaast werden test methodes voor chirurgische maskers gespecificeerd met als doel het tegengaan van het overbrengen van besmettelijke factoren van personeel naar patiënt , en in sommige situaties vica versa, tijdens chirurgische procedures in operatiekamers en andere medische situaties met soortgelijke vereisten. Deze Europese standaard is niet van toepassing op maskers met als enige doel de persoonlijke bescherming van het personeel. Deze standaard heeft als doel de keuze van chirurgische maskers in de Europese markt te vergemakkelijken door de data van informatie en prestatie die nodig zijn voor de maskers te standaardiseren.

3 Testmethoden voor chirurgische maskers


1. Bacterie Filtratie Efficiëntie in vitro (BFE) (ASTM F2101;07). Deze test wordt gebruikt het aantal besmettelijke factoren vast te stellen dat tegengehouden is door het chirurgische gezichtsmasker. Dit is direct gerelateerd aan het aantal bacteriën dat door het masker in de lucht vrijkomt in de operatiekamer.

  • Classificatie: BFE=> 95 TYPE I BFE=> 98 TYPE II

2. Ademhalingsweerstand (ΔP). Deze test wordt gebruikt om vast te stellen wat de weerstand van de luchtstroom van het gezichtsmasker is.

  • Classificatie: TYPE I & II (niet spetter resistent) = 120 mmHg

120 mm Hg is de minimale waarde. Het komt overeen met de gemiddelde slagaderlijke bovendruk van het bloed waardoor je beschermd bent tegen scheurtjes in kleine aders waardoor het bloed er met kleine hoeveelheden uit kan spuiten. Sommige beschermingsproducten hebben zelfs meer dan 120 mmHg.

3. Spetter Weerstand (ASTM F2862;07). Deze test wordt gebruikt om de weerstand te bepalen tegen het doorlaten van mogelijke besmette vloeibare spetters.

Classificatie:

  • TYPE I & TYPE II niet van toepassing
  • TYPE IR & TYPE IIR > 120 mmHg

120 mm Hg is de minimale waarde. Het komt overeen met de gemiddelde slagaderlijke bovendruk van het bloed waardoor je beschermd bent tegen scheurtjes in kleine aders waardoor het bloed er met kleine hoeveelheden uit kan spuiten. Sommige beschermingsproducten hebben zelfs meer dan 120 mmHg.

Minimale prestatie-eisen volgens de Nieuwe Mondmasker Standaard EN14683


De minimale eisen voor chirurgische mondmaskers zijn vastgelegd in onderstaande tabel.

EU Standaard kwalificatieBacterie Filtratie EfficiëntieAdemhalingsweerstandSpetter Weerstand
Type I95%<29,4n.v.t.
Type IR95%<49,0>120
Type II98 %<29,4n.v.t.
Type IIR98%<49,0>120

 

Conclusie voor salons, praktijken en uiterlijke verzorging

Alle professionals die in de uiterlijke verzorging werkzaam zijn hebben, kunnen het beste de eisen volgens de Nieuwe Mondmasker Standaard EN12683 volgen. Hierdoor ben je zeker van kwaliteit en prestatie van de mondmaskers. Hygiëne staat voorop en besmetting tussen cliënt en behandelaar wordt op deze manier zo goed mogelijk voorkomen. Bij IMGRO Beauty worden de richtlijnen van de EN14683 aangehouden.

(© november 2017 IMGRO Beauty BV Hillegom/ Onder voorbehoud van wijzigingen m.b.t. internationale bepalingen)

Zie ook informatie over: Disposables -  Beschermende salonkleding - 
Zie ook de kennisbank , tekst Mondmaskers normeren

  • Uitgebreid betaalgemak: